Loopbaancoaching

Laat je talent voor je werken.
Maatwerk in loopbaanbegeleiding. Zelfkennis en zelfvertrouwen zijn het fundament voor groei en ontwikkeling. Hoe pak je dat aan? Ik heb een open en onbevangen houding en heb de intentie om je van binnenuit te willen begrijpen. Daardoor is contact mogelijk en ontstaat het vertrouwen dat nodig is om loopbaankwesties naar behoren en met voldoening op te lossen.

Sterk staan betekent zelfvertrouwen, dit betekent ruimte maken voor groei en ontwikkeling. Dit is een zeer belangrijk onderdeel. Het is heel goed om af en toe stil te staan bij wat je sterk maakt, waar krijg je energie van, wie of wat zijn je hulpbronnen Je werkt aan het opruimen van blokkades, reflecteert op je eigen gedrag en stelt dit bij waar nodig is. Er is geen goed of fout. Je kijk op zaken kąn veranderd worden; je wezen wordt niet veranderd. Je vergroot je mogelijkheden om te reageren op situaties.

Verandering vanuit eigen motivatie werkt krachtig en duurzaam. Gedrag zegt iets over hoe je doet, niet wie je bent. Door intensieve en actieve coaching kom je sterker te staan. Je wilt werken aan je uitdaging: zet je talenten in.
Belangrijk is dat zowel jij als je organisatie baat heeft bij de coaching. Het doel van de coaching wordt vooraf in samenspraak met jou en de organisatie vastgesteld. In een intakegesprek worden de coachingswensen in kaart gebracht en wordt een trajectplan opgesteld. Belangrijk is dat je een evenwicht weet te vinden tussen je werk en je persoonlijke ontplooiing.

Voor wie:

• ter voorbereiding op je nieuwe functie
• werken aan eigen stijl van leidinggeven
• werken aan persoonlijke ontwikkeling of persoonlijke effectiviteit
• bij aanpassingsproblemen na een fusie of reorganisatie
• in het geval van een vastgelopen werkrelatie
• om je te begeleiden bij re-integratie na langdurige afwezigheid


 

 


Joyce Verheijden Coaching: resultaat door betrokkenheid!
Contact? Kom in gesprek en zet je talent aan het werk!